Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Y képes leírás - Lancia.tlap.hu
részletek »

Y - Lancia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lancia.tlap.hu » Y
Keresés
Találatok száma - 8 db
Citroën C2 vs. Lancia Y

Citroën C2 vs. Lancia Y

Látszólag sok a hasonlóság a Citroën C2 és a Lancia Ypsilon között, mégis eltérő egyéniségek, önálló karakterrel. Vezethetőségi szempontból jó választás hozzájuk a dízelmotor, de méregdrágává teszi a kicsi autókat. Méret és struktúra alapján nagyon is hasonlít egymásra a Citroën C2 és a Lancia Ypsilon. Vagyis mindkét autó pici, oldalsó sziluettjük szinte tökéletesen egyezik és az is a közös vonások között említhető, hogy mindkét autónak a női szíveket kell meghódítania. Ez a Lancia Ypsilon-nak valahogy könnyebben megy. Az egyszerre régies és mégis ultramodern karosszéria szemet gyönyörködtető. A hatalmas hűtőmaszk és a megszámolhatatlan szögletű fényszórók a 30-as, 40-es évekbeli Lancia hagyományt támasztják fel, miközben a lágyan domborodó, simogatást kívánó hátsóról süt a modernség. Nincs baj a Citroën formájával sem, csak itt az azonos térfogatot másként töltötték ki. Tény, hogy a C2-esből először a raliautó jelent meg, ezzel is hangsúlyozva az autó sportosságát. Jövőre a tanulmányautóból már igazi versenyautó is lesz, és elképzelhető, hogy a magyar ralibajnokságban is látunk majd egy Super 1600-ast.

Lancia Y

Lancia Y

Der Gebrauchtwagenmarkt bietet im Moment ein reichhaltiges Angebot an Gebrauchtwagen. Vor allem die im Internet zu findende Gebrauchtwagenportale beinhalten eine so große Anzahl an Gebrauchtwagen, dass die Gefahr besteht den Überblick verlieren zu können. Ob Baujahr 1970 oder 1999 - auf dem Gebrauchtwagenmarkt ist für jeden Geschmack und Geldbeutel etwas dabei. Der private Autokauf ist in den letzten Jahren stark angestiegen aber dabei vergessen viele die Risiken beim Gebrauchtwagenkauf. Denn ca. 75 % der Gebrauchtwagen mussten schon innerhalb der ersten 3 Monaten in die Werkstatt. Und dann kommen zum Gebrauchtwagenpreis noch die meist hohen Werkstattkosten und die vorher gute Gebrauchtwagenbewertung sinkt dann auch ins Nichtvorhergesehene. Daher empfehlen wir auf alle Fälle eine Gebrauchtwagengarantie damit die Freude am Gebrauchten nicht in Unmut umschlägt. Die Gebrauchtwagenpreise haben in den letzten Jahren ihr stabiles Niveau gehalten obwohl immer mehr Gebrauchtwagen auf dem Gebrauchtwagenmarkt zu finden sind.

LANCIA Y 1.2

LANCIA Y 1.2

Con esta nueva versión, dotada con un motor de 1,2 litros de capacidad y culata de 16 válvulas, el Lancia Y alcanza unos niveles de potencia muy interesantes. Este propulsor, que ofrece un buen rendimiento general, aunque su elasticidad no sea muy brillante, y unos consumos reducidos, le permite obtener unas prestaciones que le equiparan con competidores equipados con mecánicas de mayor cilindrada. En cuanto a comportamiento, se mueve con agilidad y seguridad por cualquier tipo de terreno, si bien peca por llevar unas suspensiones algo blandas, lo que, sin embargo, no pone en entredicho el confort de los pasajeros. Con un diseño joven, moderno y muy atractivo, el Lancia Y destaca por la presentación de su interior, que combina la elegancia con la funcionalidad y el aspecto juvenil. Está bien equipado, pero se echan en falta elementos como el airbag del acompañante, el aire acondicionado y el ABS. Por eso, su precio final de venta resulta elevado.

Lancia Y vs. Ypsilon 1.2

Lancia Y vs. Ypsilon 1.2

Két olyan autó összehasonlítása következik, hangsúlyozottan nem szakújságírói szemszögből, melyek szinte csak a nevük kiejtésében azonosak. A két autó: egy 1998-as Lancia Y, illetve egy 2005-ös Ypsilon. Két olyan autó összehasonlítása következik, hangsúlyozottan nem szakújságírói szemszögből, melyek szinte csak a nevük kiejtésében azonosak. Más életkor, más formavilág, más stílus, más felszereltség, miközben a gyártó teljesen, a motor részben azonos. A két autó: egy 1998-as Lancia Y - ami az első generációs Fiat Punto rövidített padlólemezére, azonos fődarabokkal épült -, illetve egy 2005-ös, az előző Puntóval rokonságot mutató Lancia Ypsilon. Az előbbi saját tulajdonú, immár több mint másfél éve, az utóbbi pedig a Fiat Boldizsár tesztautója. A régebbi modell külsőre sportosabb, nyúlánkabb formájú, tombolnak rajta az ovális vonalak, illetve vonalszakaszok, az új tömzsibb, inkább ékszerdoboz-stílusú, jó adag retró-dizájnelemmel. Az Ypsilon belterében már több minden rímel az elődre: maradt a középre helyezett műszeregyüttes (ez a külsővel összhangban retrós), a kétszínű kárpit, valamint az ezzel harmonizáló színű műszerfal-textilbetétek.

Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon

Sokáig azt hittem, hogy rózsaszínű autók csak a mesében, a játékboltokban, na és persze Amerikában léteznek. Mert arra emlékszem, pedig nem voltam egy babázós gyerek, hogy Barbie-nak és/vagy Ken barátjának volt egy nyitott, rózsaszínű négykerekűje. Ez rendben is van, hiszen Barbie baba arról híres, hogy a ruhája, a lova, a háza, tulajdonképpen mindene rózsaszín! Meg aztán ott vannak azok az amerikai filmek, ahol a hasonlóan extravagáns színű Cadillac kabrió még menőnek is számított. Jó! De ennyi! Egyáltalán kinek jutna eszébe, hogy 2005-ben rózsaszínű autót gyártson?! És ki venné meg?! És miért foglalkozom én ezzel?! Gondolhatják, hogy normális esetben nem agyalnék ezen a szamárságon. De mivel tele van a világ pihent emberekkel, ritka a normális eset! Ezúttal Olaszországban kell keresni a bűnöst, egészen pontosan valakit a Lancia gyárban. Mégpedig azt az illetőt, akinek bevillant az agyába, hogy mi lenne, ha rózsaszínű autókat gyártanának és árusítanának szerte a világban. Persze a vezetőség felelőssége sem lehet kérdéses, mert ahelyett, hogy jól fenékbe rúgták volna a kollégát, fogták magukat és rábólintottak az ötletre.

Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon

Ezen az oldalon megtalálható az összes Lancia Ypsilon márkájú autó katalógusa. Itt megtalálod az autó műszaki adatait teljesítményeit. Lépj velünk kapcsolatba és mi segítünk neked megoldani problémáidat.

Teszt: Ypsilon 1.4

Teszt: Ypsilon 1.4

Mi takarhat az E.S.T. rövidítés? Valószínűleg sokakban ez a kérdés fogalmazódik meg először. Nem érdemes rajta töprengeni, mivel nincs ember a Föld kerekén, aki magától rájönne. E.S.T. - Édes Semmit Tevés. Ezt a látszólag ide nem illő kifejezést rejti a rejtélyes három betű. Ez nem hazai kitaláció, hanem a Dolce Far Niente magyarítása, amelyet Olaszországban a D.F.N rövidítés takar. A három betű jelentése azonos, mindenütt az automatizált kézi váltóval szerelt példányokra utal. Az Ypsilonra pillantva gyorsan bevillan az agyunkban, hogy az igazán gyönyörű autók formaterve mind a csizma alakú ország műhelyeinek agyszüleménye. A kis Lancia is rendelkezik ezen jó tulajdonsággal, olyannyira, hogy egyszerűen nem lehet betelni szépségével. Bátran megszavazhatjuk neki a legszebb és legstílusosabb külső címet a kisautó kategóriában. Modern külső, régies forma - valahogy így jellemezhetnénk az Ypsilont, olyan tökéletesen sikerült összemosni a régies jegyeket a modernnel.

Y. Primera

Y. Primera

Después de tres años desde su aparición en el mercado (1997) el Lancia Ypsilon es objeto de pequeñas modificaciones estéticas y mecánicas. Sus dimensiones son idénticas: es decir mide 3,723 m de largo, 1,690 de ancho y 1,435 de largo, su maletero tiene un volumen de 215 litros. En el exterior las modificaciones son una parrilla ligeramente más grande, la moldura lateral (que por cierto, esta inspirada en la «jabalina Lancia al vuelo») la cual recorre longitudinalmente el coche, es ahora del mismo color de la carrocería, antes era negra, además el parachoques trasero es un poco más grande. Además de esto también lleva nuevas llantas de aleación de 14'. Los faros -delanteros y traseros- también han sido retocados; los delanteros tienen los intermitentes transparentes y los traseros tienen también la luz trasera de la marcha atrás con una cubierta transparente. En el interior también se pueden observar algunas modificaciones, como el volante (que es como el de modelos superiores de la marca). El techo, parasoles y manillas son de un gris claro uniforme, la consola central puede ser de color titanio.

Tuti menü